En professionel fyldning af tænder

Fyldninger er den bedste og mest hyppige løsning, hvis du har huller i tænderne, eller hvis de er knækket eller revnet. Fyldningen er lavet af plastmateriale, som giver et flot udseende og en god holdbarhed.

Hos Tandlægerne i Tårnby Sundhedshus er vi eksperter i plastfyldninger og garanterer en behandling, som er tryg, præget af kvalitet og lever op til dine forventninger. Indgrebet afhænger naturligvis af dine tænders tilstand, men er sjældent smertefuldt, da fyldningen blot skal limes til den skadede tand.

Her på siden kan du læse mere og blive klogere på fyldninger af tænder.

Hvornår er en fyldning nødvendigt?

En fyldning er en erstatning for tabt tandsubstans. Eksempelvis hvis du har flækket en tand, tanden er revnet, eller hvis du har et almindeligt hul i tanden på grund af caries.

En fyldning varierer efter skadens størrelse og kan derfor være lige fra små fyldninger til et større indgreb. Tidligere blev en fyldning kaldt for plomber, da materialet var lavet af bly. Senere blev det til sølvfyldninger (amalgamfyldninger).

I vores klinik bruger vi plastfyldninger, da plasten har en stor styrke, er lige så holdbar som en sølvfyldning og har samme naturlige udseende som tænderne.

Hvilke fordele er der ved en plastfyldning?

Der findes flere fordele ved en plastfyldning. Plastfyldningen bliver limet fast til den skadede tand. Fordelen er, at den limende effekt hæmmer eventuelle revner i tanden, og der dannes en barriere mod mulige bakterier.

Derudover er plastfyldninger en fordel, da farven er stort set identisk med en almindelig tand, hvilket giver et naturligt og flot resultat. Plasten kan formes, så den naturligt passer dine tænder, og det er et bedre materiale at bruge, da det skåner miljøet i højere grad end kviksølv og tungmetaller.

Plastfyldning giver desuden langt færre bivirkninger. Tidligere har man skullet være opmærksom på kviksølvforgiftninger, hvis man benyttede sølvfyldninger.

Har jeg smerter efterfølgende?

Har du fået boret i en tand, foretaget et indgreb eller repareret dine tænder, er det ikke ualmindeligt at opleve smerter efterfølgende. Smerterne vil typisk opstå, når bedøvelsen ikke længere virker. Ofte vil du opleve ømhed i og omkring tænderne i et par dage efter indgrebet.

Årsagen til smerterne og ømheden skyldes, at der bliver foretaget et indgreb, som tænderne og tandkødet ikke er vant til. Smerterne er derfor er et tegn på, at kroppen fortæller, at der sket noget i området.

Forsvinder smerterne ikke efter nogle dage, bør du tage fat i den tandlægeklinik, som har udført indgrebet.

Kontakt os

Vi skaber en tryg behandling for dig

Tandlægeskræk er ikke unormalt, og du skal ikke holde det hemmeligt, hvis du finder det grænseoverskridende. Vi ønsker at skabe en dialog med dig som klient, så vi kan skabe de bedste rammer for dig før, under og efter forløbet.

Vores personale er bevidste om, at det ikke er alle, som kan lide at gå til tandlægen. Derfor stræber vi efter at skabe en god oplevelse for dig, så snart du træder ind i vores tandlægeklinik på Amager.

Hvad er holdbarheden på plastfyldninger?

Plastmaterialet er udviklet til mundens miljø og har en lang holdbarhed. Ligesom almindelige tænder bliver plasten påvirket af normalt slid, når du eksempelvis tygger din mad.

Holdbarheden påvirkes også af, hvor stor fyldningen er, og hvor meget du har tilbage af den oprindelige tand, som fyldningen sidder på. Det er svært at sige præcist, hvor lang tid en plastfyldning holder, da det afhænger af mundhygiejnen hos den enkelte klient.

Du kan forlænge holdbarheden ved;

  • at sørge for god hygiejne i munden
  • at besøge tandlægen regelmæssigt, så eventuelle problemer opdages i tide
  • at være varsom, når du tygger hårdere og sejere madvarer

Behov for anden behandling?

I vores klinik har vi ekspertise inden for mange slags indgreb, som du trygt kan få lavet hos os. Udover fyldninger klarer vi kroner og broer, tandbehandling, tandimplantater og rodbehandling.

Kontakt os