En rodbehandling uden smerter

Det kan være nødvendigt at rodbehandle, hvis et hul i tanden er nået helt igennem til tandbenet. Her kan bakterier trænge ned i nerven og i værste tilfælde slå tanden ihjel.

Mange patienter frygter en rodbehandling, fordi de tror, det gør ondt. Hos Tandlægerne i Tårnby Sundhedshus på Amager tilbyder vi en smertefri rodbehandling. Det kan være med til at fjerne din tandlægeskræk.

Læs meget mere om vores rodbehandling herunder og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling fjerner dødt nervevæv fra en tands rodkanal. Dertil skylles der med desinficerende væske for at fjerne bakterier.

Efter fjernelse af nervevævet skal rodkanalen forsegles, og tandkronen udhules. Herefter kan tanden bygges op på ny med enten en fyldning eller en tandkrone.

Når behandlingen er færdig, vil vi sikre os, at der ikke er opstået betændelse i roden. Ligeledes vil vi guide dig i forhold til tandpleje i området. Rodbehandlede tænder har nemlig en større tendens til at knække. Sker det, skal du kontakte os omgående, og så får du en akuttid.

En rodbehandling er en måde at redde en tand på, efter at et hul har udviklet sig og er gået helt ned i tandroden.

Hvordan opdager jeg, at et hul er nået ind til nerven?

Vores bedste råd er, at du får et regelmæssigt tandeftersyn. Her kan vi tjekke dine tænder og opdage, hvis der er uregelmæssigheder. Vi kan behandle et hul, før skaden bliver fatal, og en rodbehandling er nødvendig.

Men hvis du oplever tandpine og ikke har været ved tandlægen længe, kan det være et symptom på, at du har betændelse i nerven.

Der er forskellige former for smerter, som kan være et tegn på, at dit hul er nået ind til nerven. Nogle får ondt i ørerne, andre mærker smerte i nabotænderne. Der er også nogle, der føler en form for hovedpine.

Uanset, hvilken form for gener du føler, anbefales det, at du kontakter os og får en tid. Så finder vi ud af, hvordan du skal behandles.

Lad os snakke om din tandlægeskræk

Lider du af tandlægeskræk, lyder en rodbehandling måske ikke som det sjoveste. Er du bange for at gå til tandlæge, er det vigtigt, at du tager fat i os.

Vi snakker gerne med dig om din frygt og lytter til, hvad der gør dig nervøs. For det er vigtigt at gå til tandlægen, så du kan holde dine tænder sunde og raske.

En smertefri behandling

Vi gør en dyd ud af, at vores behandling skal være smertefri. Du vil i de fleste tilfælde kunne mærke, at vi roder i din mund, men hvis du skal rodbehandles, vil du blive lokalbedøvet, hvorfor du ikke oplever nogen smerte.

Det er vigtigt for os, at du føler dig i trygge hænder, da vi ved, det betyder meget for mange patienter. Det gælder alle former for behandlinger.

Vi guider dig hele vejen igennem din rodbehandling

Fra det sekund du træder ind ad døren på vores klinik, vil du opleve at føle dig velkommen. Vi behandler dig ikke uden at have fortalt dig, hvad du skal have lavet. Ligeledes gennemgår vi behandlingen med dig step for step, når du bliver behandlet. Det giver dig tryghed.

Vi er en gennemsigtig tandklinik og tilbyder altid et overslag på behandlingen, inden vi går i gang.

Forebyggende behandling er alfa og omega

Du kan undgå at nå til det punkt, hvor en rodbehandling er nødvendig ved at holde en god mundhygiejne ved hjælp af grundig tandbørstning og brug af tandtråd. 

Dertil anbefaler vi, at du får et regelmæssigt tandtjek. Hvor ofte afhænger af dine tænders tilstand, hvilket vi kan vurdere, når du kommer forbi klinikken. Der er typisk tale om en gang hver 9-18. måned.

Ofte stillede spørgsmål

Vi får mange henvendelser omkring rodbehandlinger. Her giver vi svarene på de spørgsmål, vi oftest får.

Hvad koster en rodbehandling?
Vi kan ikke fastsætte den samme pris på rodbehandlinger, da alle behandlinger er individuelle. Derfor vil prisen også variere. Du kan se vores prisliste her, og du vil altid få oplyst et overslag på din behandling, før behandlingen starter.

Gør en rodbehandling ondt?
Du vil blive lokalbedøvet, og derfor vil en rodbehandling hos os være smertefri. Men du vil selvfølgelig kunne mærke, at vi roder i din mund.

Hvordan undgår jeg at få en rodbehandling?
Hvis du opretholder en god mundhygiejne med grundig tandbørstning, brug af tandtråd og kombinerer det med regelmæssige tandeftersyn, vil vi kunne opdage et eventuelt hul og behandle det, før en rodbehandling er nødvendig.

Kontakt os

Kontakt os