Få en tryg behandling af din tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse er en almindelig lidelse, som vi ofte behandler i vores klinik på Amager. Vores dygtige team af tandlæger og klinikassistenter har stor erfaring med denne type behandling.

Vi udfører altid nænsom og professionel behandling, hvor vi tager vores patienter i hånden fra start til slut. Vi tilbyder en smertefri behandling, hvorfor du ikke behøver at være nervøs for eventuelle smerter.

I vores klinik beliggende på Amager er vi eksperter i at behandle tandkødsbetændelse og mange andre gener. Vi råder over en stor ekspertise inden for behandlingen af tandkødsbetændelse, og vi garanterer en grundig behandling hver gang.

Herunder kan du bliver klogere på vores behandling af tandkødsbetændelse.

Hvad er tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er en betegnelse for en kronisk betændelse i dele af tandkødet, som sidder nærmest tandkronen. I forbindelse med tandkødsbetændelse er fibrene og knoglen omkring tanden endnu ikke ødelagte.

Betændelsen kan opstå, hvis tænderne ikke bliver børstet grundigt nok, hvorfor der kan samle sig bakterier langs tandkødskanten. Her kan der opstå belægninger – som kaldes plak -, og fjernes de ikke, forkalker de og bliver til tandsten. Tandstenene har en ujævn overflade, som øger risikoen for yderligere bakteriebelægninger.

Ved flittig tandbørstning og brug af tandtråd samt årlige tandeftersyn og den rette rådgivning kan langt de største gener forebygges, inden de udvikler sig så meget, at der kræves større indgreb og behandlinger.

Er tandkødsbetændelse farligt?

Ved et tidligt stadie af tandkødsbetændelse er indgrebet ikke særligt krævende, og sygdommen anses ikke som farlig. Tandkødsbetændelse kan dog udvikle sig til paradentose, hvilket kan have en meget skadelig effekt på dit tandkød og dine tænder.

Hvis tandkødsbetændelse ikke bliver behandlet, kan betændelsen sprede sig til de dybereliggende væv og medføre varigt tab af tandens rodhinde og opløsning af knoglen. Sker det, har tandkødsbetændelsen udviklet sig til paradentose, som øger risikoen for, at tænderne kan falde ud.

Det er derfor vigtigt at besøge en dygtig tandklinik med jævne mellemrum, så du ikke udvikler paradentose.

Formålet med behandlingen

Det vigtigste formål med behandlingen er at standse sygdommens udvikling, så du ikke risikerer at miste tænder. Vores tandlæger foretager en tandrodsrensning, hvor der fjernes tandsten og bakterier i tandkødslommen, og rodoverfladerne bliver afglattet.

Formålet med behandlingen er at gøre tandkødslommerne mindre, at skabe et overblik over tandroden og rense de tilgængelige dele af roden. Dertil at skabe adgang til knoglen og eventuelt genopbygge tandens fæste.

Måske lyder det som et voldsomt indgrebet, men indgrebets omfang er normalvis beskedent

Vi har stor erfaring inden for tandkødsbehandling og garanterer en smertefri behandling ved brug af lokalbedøvelse.

Tag mundhygiejnen alvorligt

Efter en tandkødsoperation vil tænderne se lidt længere ud og kan i en kort periode være en anelse løse – det er ganske almindeligt. Derudover oplever nogle overfølsomhed over for kulde og varme i forbindelse med indtag af mad og drikke.

Har tandkødsbetændelsen udviklet sig til paradentose, kan det aldrig blive fuldkommen helbredt i traditionel forstand. En tandlæge kan ikke fjerne en patients tendens til at udvikle lidelsen.

Opretholder du ikke en god mundhygiejne og tandpleje, vil behandlingen blot være et midlertidigt indgreb. Derfor bør du tage din tandpleje alvorligt og følge vores rådgivning, så du fremover undgår at udvikle lidelser, som kræver behandling.

Vi har fokus på omsorg og tryghed

Nogle personer har et meget anstrengt forhold til tandlægebesøg, og har decideret tandlægeskræk, som betyder, at de holder sig væk fra besøge tandlægen. Det kan skyldes en dårlig oplevelse hos tandlægen i barndommen eller frygten for behandlingens resultat. Nogle bekymrer sig også om de økonomisk omkostninger.

For at modarbejde tandlægeskræk bedst muligt er det afgørende, at du er åben og ærlig over for os. På den måde kan vi sammen skabe et forløb, hvor du føler dig tryg hele vejen igennem.

Vores personale på Amager har stor erfaring i tandlægeskræk, hvorfor der ikke findes nogen dumme spørgsmål eller henvendelser hos os.

Søger du en anden behandling?

Hos Tandlægerne i Tårnby Sundhedshus er vi stolte over vores faglige viden og de behandlinger, vi tilbyder vores patienter. Vi er ikke blot eksperter i tandkødsbehandling, men har også en masse erfaring i forbindelse med rodbehandlinger, fyldninger, kroner og broer og tandimplantater.

Vi garanterer, at vores håndværk bliver udført på professionel vis i trygge og hyggelige omgivelser. Vi brænder for vores profession, er fagligt stolte, og så tager vi hånd om vores patienter med fokus på nænsomhed, forståelse og omsorgsfuldhed.

Kontakt os

Vi ønsker at gøre vores patienter gladere, og vi mener, at alle har ret til flotte og sunde tænder.

Kontakt os