Tandimplantater

Tandimplantater bruges når man har mistet en eller flere tænder. Et tandimplantat er lavet af metal og er en kunstig rod som sættes fast i kæbeknoglen for at holde fast på en krone, bro eller proteser. Fordelen ved tandimplantater er at man ikke behøver slibe nabotænderne som man gør ved en traditionel bro behandling.

Behandlingen

Forundersøgelse

Først vil der blive lavet en grundig forundersøgelse med røntgen-billeder hvor man vurdere om der er knogle nok at sætte implantaterne i. Knoglen skal have en vis struktur for at kunne tage imod implantater. Hvis det ikke er muligt med den naturlige knogle så kan man lave en knogletransplantation eller kunstig knogle.

Første fase

Når patienten og tandlægen er blevet enige om et behandlingstilbud kan første fase gå i gang. Den består i en kirurgisk indsættelse af det antal tandimplantater, som man er blevet enig om. Princippet er, at der bores et hul i kæbebenet og heri skrues eller bankes tandimplantatet forsigtigt på plads.

Efter anbringelse af implantaterne skal der en helingsperiode til, hvor implantaterne ikke belastes. Det tager normalt to til tre måneder i underkæben og seks til syv måneder i overkæben.

Anden fase

Abutmentoperationen: Når helingsperioden er vel afsluttet og et røntgenbillede har vist at tandimplantaterne er fint helede og i forbindelse med knoglen, foretages abutmentoperationen.

Ovenpå tandimplantatet sættes et mellemstykke som forbinder implantatet med mundhulen. På dette abutment sættes i første omgang en lille helingshætte, for at få tandkødet til at hele pænt omkring implantatet.

Efter to til fire uger kan der så tages aftryk til krone, bro eller protese, og efter prøve afleveres den endelige erstatning. Den kan enten skrues eller cementeres fast til abutmentet.

Efter behandlingen

Efter behandlingen følger nogle vigtige kontroller for at sikre at biddet passer, at tandkødet opfører sig normalt og at hygiejnen er i orden. Der skal også tages røntgenbilleder en gang imellem for at observere knoglens reaktion.

Hvis du vil vide mere om behandlingen så kontakt din tandlæge. Han eller hun kan derved uddybe behandlingen og svare på dine spørgsmål.

Oversigt

Kontakt os

Kontakt os