Blegning af tænder – få det smil du drømmer om

For de fleste har tænderne en stor betydning for udstråling og selvtillid. Hvide tænder er i den sammenhæng ofte noget, vi stræber efter. Det skyldes ikke mindst, at mørke og gullige tænder associeres med noget uhygiejnisk.

Hos Tandlægerne i Tårnby Sundhedshus kan du få lavet en tandblegning, der giver dig det flotte og hvide smil, du drømmer om.

Hvordan foregår en tandblegning?

Der findes to forskellige måder at blege tænder på – klinikblegning og hjemmeblegning.

  • Klinikblegning

    Du får påført 30-40 brintoverilte på dine tænder, hvorefter tandlægen lyser med UV-lys på tænderne.

  • Hjemmeblegning

    Tandlægen foretager en farvebestemmelse og et aftryk af dine tænder. Herefter får du to bløde plastskinner med hjem til at omslutte tænderne i over og undermunden. Inden påførelsen af skinnerne putter du en blegende gel ned i dem. Dette gøres hver aften inden sengetid i 14 dage.

Hvornår er man egnet til en tandblegning?

Inden tandblegning skal du have foretaget en klinisk undersøgelse, hvor vi vurderer, om du er egnet til en tandblegning.

For at få en tandblegning, skal du være fyldt 18 år. Herudover anbefales tandblegning ikke til dig, der har kroner, plastfacader eller tandfarvede fyldninger i de forreste tænder. Dette skyldes, at blegemidlet ikke virker på disse facader, hvilket vil få dem til at skille sig ud fra resten af tænderne.

Efter og/eller under blegningen

Under forløbet med hjemmeblegning bør du så vidt muligt undgå fødevare- og drikkevarer, der misfarver tænderne. Det er vigtigt i denne periode, da blegemidlet trækker væske ud af tænderne og optager alle former for farvestoffer.

Du skal undgå føde- og drikkevarer som kaffe, te, lakrids, sodavand, enkelte bærtyper og krydderier. Det er også vigtigt, at du kvitter cigaretterne.

Kun tandlægen bør blege dine tænder

Der findes et utal af blegningsløsninger. Det er en dårlig idé at ty til en løsning uden om din tandlæge, da det kan skade dine tænder.

Hos Tandlægerne i Tårnby Sundhedshus laver vi indledende undersøgelser og vejleder dig til den bedste behandling for lige netop dine tænder.

Kontakt os

Kontakt os