Få rettet de skæve tænder og få smilet igen med en tandretning

Tandlægerne i Tårnby Sundhedshus udfører professionel tandretning med bøjle eller gennemsigtige bøjler, så du får et smil, du kan være stolt af.

Fra vores klinik på Amager yder vi en grundig behandling af dine tænder med fokus på, at du har en tryg og behagelig oplevelse gennem hele forløbet. Vi står både til rådighed ved akutte behandlinger, men også kosmetiske behandlinger som en tandretning.

Uanset problemet har vi altid en behandling, der sender dig godt videre. Du fortryder aldrig at få gjort noget ved dit smil.

Du kan læse mere om vores forskellige tandretninger her.

Hvorfor får man lavet en tandretning?

Tandretning eller tandregulering er langt fra forbeholdt børn med skæve tænder eller et forkert bid. En tandretning kan forebygge en lang række gener hos voksne og bliver også udført af kosmetiske årsager.

Tandretninger kan foretages gennem hele livet. De senere år har et stigende antal voksne fået foretaget tandretninger. I mange tilfælde kræver det en kortere behandling at få rettet op på noget, der har skabt gener i mange år.

Der er mange forskellige årsager til at få foretaget en tandretning. Ofte vil det være for at få rettet skæve tænder eller fjernet mellemrum. Men det kan også være på grund af hovedpine, problemer med kæbeleddet eller tyggemusklen.

Der kan være et utal af grunde til at få lavet en tandretning. Men hos Tandlægerne i Tårnby Sundhedshus har vi mange års erfaring med tandstillingsfejl. Hvis du er i tvivl, om du har brug for at få rettet dine tænder, kan du bestille en uforpligtende konsultation her.

Bøjler kommer i forskellige udgaver

I dag findes der mange forskellige typer af bøjler og muligheder. I vores klinik på Amager arbejder vi med alle former for tandretninger fra mindre kosmetiske afvigelser til korrektion af mere seriøse problemer.

En fastsiddende bøjle er oftest den mest effektive form for tandretning. Denne type benyttes, når der er brug for tandforskydninger. Afhængigt af typen af rettelser tager en behandling med en fastsiddende bøjle normalt mellem et til to år.

Bøjlen skal kontrolleres en gang hver fjerde til sjette uge. Efter behandlingen vil der være brug for en stabiliserende bøjle, så tænderne ikke flytter sig tilbage.

Vi hjælper med at finde en løsning, der passer dig

Hvis du er ked af et skævt smil, så ræk ud til os. Så finder vi i fællesskab en løsning, som du kan stå inde for. Hvis du bekymrer dig om udseendet af dit smil, kan det påvirke dit humør. I mange tilfælde vil udseendet kunne ændres ved en mindre kosmetisk behandling.

Et flot smil er det bedste førstehåndsindtryk, du kan give

Det er svært at komme udenom sit smil. Når du møder andre mennesker, er tænderne noget af det første, andre bemærker. Så hvis du døjer med et skævt tandsæt, kan det rettes hos os.

Vi tilbyder tandretning med indvendig bøjle, der ikke ses

Det findes et alternativ til den synlige bøjle. Det er nemlig muligt at sætte bøjlen på indersiden af dine tænder. Det er en bøjle til dig, der har behov for tandregulering, men af kosmetiske årsager ikke ønsker en synlig bøjle.

Når den aktive del af bøjlebehandlingen er afsluttet, benyttes der en stabiliserende bøjle. Denne fase er en vigtig del af din behandling, da den stabiliserende bøjle sikrer, at dine tænder ikke bliver skæve igen.

Effektiv tandretning med gennemsigtige aligners

Såkaldte aligners benyttes til at regulere tænder på næsten usynlig vis. I første omgang foretager vi en 3D-scanning af dine tænder, der bruges til at fremstille tynde aftagelig skinner. De bliver lavet i fleksibelt plastik, der hver især retter tænderne et skridt nærmere det endelig resultat.

Det kan være nødvendigt at sætte tandfarvede plastknapper på de enkelte tænder for at opnå det ønskede resultat. Disse fjernes naturligvis, når behandlingen er afsluttet. Plastikskinnerne kan tages ud, men de skal bruges det meste af døgnet for at opnå det bedste resultat.

Det er ikke alle tandstillingsfejl, der egner sig til behandling med aligners eller indvendig bøjle.

Kontakt os

Oftest stillede spørgsmål om tandretning?

Vi får ofte spørgsmål vedrørende tandretninger. Her kan finde svarene på de oftest stillede. Hvis du ikke fandt svaret på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Hvad er en tandretning?
Tandretning er en behandling, der bruges til at få rettet tænderne. Det kan være nødvendigt af flere årsager – enten kosmetiske eller som del af et større problem.

Hvad er de mest almindelig årsager til at få lavet en tandretning?
En tandretning kan forebygge mange forskellige problemer. Det svinger fra mindre kosmetiske rettelser til tandstillingsfejl, der giver smerter i kæben eller hovedpine.

Men generelt kan tandretning hjælpe på følgende: Overbid, underbid, et åbent bid, mellemrum, et skævt bid, eller hvis du blot ønsker mere lige tænder

Skal man have bøjle på, hvis man vil have rettet sine tænder?
Der findes en lang række muligheder, hvis du skal have rettet dine tænder. Du kan få en fastsiddende bøjle, der sidder på indersiden af dine tænder. Alternativ kan nogle behandlinger klares med usynlige skinner, der kan tages af og på.

Kontakt os